Ser Mozzarella to świeży, tłusty, podpuszczkowy biały ser niedojrzewający. Jest to ser o łagodnym, śmietankowym smaku, dający się kroić w plastry. Do produkcji wymagana jest najwyższa jakość mleka. W dawnych czasach mozzarella była wytwarzana z mleka bawolic, ale obecnie robi się ją na całym świecie z mleka krowiego.
Specyfikacja | |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | Min 40% |
Dostępne wymiary i waga | 1 kg 100x100x100 mm 3 kg 100x300x100 mm |
Termin przydatności | 3 miesiące |
Logistyka | specyfikacja | specyfikacja | |
Ilość sztuk w kartonie | Ilość kartonów na palecie | Waga palety netto | |
1 kg | 12 | 60 | 750 kg |
3 kg | 4 | 60 | 750 kg |
Adres
11-500 Giżycko,
ul. Białostocka 25
osm@osm-gizycko.com.pl
Telefon
(0 87) 428 25 51
Strona www
www.osm-gizycko.com.pl