Ser Mozzarella to świeży, tłusty, podpuszczkowy biały ser niedojrzewający. Jest to ser o łagodnym, śmietankowym smaku, dający się kroić w plastry. Do produkcji wymagana jest najwyższa jakość mleka. W dawnych czasach mozzarella była wytwarzana z mleka bawolic, ale obecnie robi się ją na całym świecie z mleka krowiego.
Specyfikacja | specyfikacja |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | Min 40% |
Dostępne wymiary i waga | Ser tarkowany występuje w postaci wiórków Pakowany w 2 kg worki |
Termin przydatności | 50 dni |
Logistyka | specyfikacja | specyfikacja | |
Ilość sztuk w kartonie | Ilość kartonów na palecie | Waga palety netto | |
2 kg | 4 | 40 | 320 kg |
Adres
11-500 Giżycko,
ul. Białostocka 25
osm@osm-gizycko.com.pl
Telefon
(0 87) 428 25 51
Strona www
www.osm-gizycko.com.pl